Hoe hang je een spiegel op?

5 Tips voor het ophangen van een spiegel

Het ophangen van een spiegel doe je niet zomaar even tussendoor. Het is handig om hier echt even tijd voor vrij te maken. Heeft u twee linkerhanden, bent u te druk, liggen nog veel klussen of ziet u het niet zitten om die héle grote spiegel op te hangen? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor u.

Tip 1 Maak gebruik van onze inmeet- en montageservice bij het ophangen van een spiegel

Bij Dion Mirrors bieden wij een speciale spiegel montageservice aan. Wij nemen niet alleen het werk uit handen, maar ook de voorbereidingen van het ophangen van een spiegel. Denk aan het uitmeten, een gaatje boren etc.

Daarnaast bieden wij ook een inmeetservice aan, waarmee wij de spiegel bij u op locatie perfect kunnen inmeten. Wij bespreken ondertussen met u de mogelijkheden en adviseren u over de montage. Na het inmeten en de u weet voor welke spiegel u gaat. Zullen wij de spiegel voor u opmaat produceren. Zodra de spiegel geleverd is stemmen we in overleg met u een geschikte datum af voor het monteren van de spiegel.

‘Neem gerust contact met ons op voor advies!’

Wanneer u ervoor kiest om zelf de spiegel op te hangen, dan kunt u ook bij ons terecht voor advies. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om een spiegel op te hangen.

Tip

2

ovale spiegel in interieur

Hang een spiegel op met een blinde bevestiging

Eén van de opties is om een spiegel op te hangen door middel van een blinde bevestiging. Een blinde bevestiging is een onzichtbaar ophangsysteem en is eenvoudig zelf te gebruiken. Door deze blinde bevestiging heeft u een kleine afstand, van ongeveer 1 cm, vanaf de muur tot aan de spiegel. Hierdoor ontstaat een mooie diepte. Én komt de spiegel goed tot zijn recht.

Tip 3 Gebruik spiegellijm voor het ophangen van een spiegel

Een andere optie is om de spiegel op te hangen door middel van spiegellijm. Wij adviseren u deze optie zeker te gebruiken wanneer de spiegel groter is dan 1,6 vierkante meter of zwaarder is dan 24 kg. Door het gebruiken van spiegellijm kan u de spiegel strak tegen de muur aan bevestigen en hoeft u niet te boren. Houd er wel rekening mee dat de spiegel na het plakken ook vastzit. Dus verplaatsen is niet meer mogelijk.

ronde spiegel bewerkt en verzilverd design

Tip 4 De perfecte plek bepalen om een spiegel op te hangen

Een ander essentieel onderdeel bij het ophangen van een spiegel is het uitzoeken van dé perfecte plek. Onze tip is om om de hoeken van de spiegel af te tekenen op de muur waar de spiegel eventueel komt te hangen. Zo krijgt u een beetje een idee de plek en kunt u beter bepalen of dit de juiste plek is voor die mooie spiegel.

interieur spiegel

Tip 5
Hoe hang je een spiegel op met een blinde bevestiging?

Wilt u de spiegel ophangen met een blinde bevestiging? Zorg dan allereerst dat de de spiegel vrij is van stof en vet. Het schoonmaken kan met een siliconenvrij reinigingsmiddel.

Een spiegel is kwetsbaar dus houd hier rekening mee en voer alle handelingen uit met de spiegel op een vlakke en zachte ondergrond.

Plak na het reinigen van de spiegel de zelfklevende platen op de achter de spiegel. Druk deze stevig aan en laat dit minimaal 30 minuten rusten, zodat de plaat goed kan hechten aan de spiegel. Druk na de rusttijd de platen nog eens goed aan.

Na deze stap bevestigt u de witte ringen met schroeven op de muur. Daarna brengt u de twee zwarte rubbertjes met plakstrip op de achterkant van de spiegel.

Nu is het tijd om de spiegel op te hangen aan de witte ringen met de aangebrachte plaatjes. En tada…. een spiegel ophangen met een blinde bevestiging is ineens een fluitje van een cent. Toch?

Spiegels ophangen is een secuur werkje

Heeft u onze hulp nodig bij het ophangen van een spiegel? Geen probleem. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag!

Of volg ons op social media voor de meeste recente berichten: